Jdi na obsah Jdi na menu
 


Velikonoční slaný koláč

7. 1. 2012

potřebuješ: 30dkg hladké mouky, 1 dl vody, 150 g másla, 3 toustové chleby, 2 jarní cibulky, 2 zakysané smetany, 3 vejce, 100g anglické slaniny, 100g uzeného masa, 2 lžičky hl. mouky, 100g strouhaného ementálu, libeček, petrželka, sůl

postup: Smícháme mouku, vodu, sůl a 150g rozpuštěného másla. Vypracujeme těsto a necháme ho 30 minut odpočinout. Poté ho vyválíme a dáme do formy vymazané tukem a vysypané moukou. Okraje trochu zdvihneme. Jarní cibulku nakrájíme asi na centimetrové kousky, slaninu, uzené maso a toustový chléb na čtverečky. Vše rozložíme na těsto a zalijeme smetanou smíchanou s vejci, 2 lžičkami mouky a solí. Povrch posypeme strouhaným ementálem a sekanými bylinkami. Pečeme při 225°C asi 20 minut.